Franța – România 3-2, în semifinalele Fed Cup. Victorie dramatică a Simonei Halep, Begu înfrântă de Parmentier. Halep/Niculescu au pierdut în meciul decisiv, la dublu

21 aprilie 2019, 17:33

În ultimul meci al semifinalei, deosebit de intens, diferenţa a fost făcută de detalii. Ambele perechi au luptat până la epuizare. În cele din urmă, şansa le-a surâs franţuzoaicelor.

Garcia şi Mladenovic au obţinut victoria după 2 ore şi 37 de minute, arătând mai multă prospeţime în ultimele ghemuri ale setului decisiv. După ce s-a mers cap la cap cu serviciul în decisiv, fiecare cuplu salvând câte trei mingi de break, Simona Halep a fost cea care şi-a pierdut serviciul la 4-4, semn al epuizării sale, după ce mai jucase 3 ore la simplu. Garcia şi Mladenovic au fructificat momentul favorabil, câştigând cu 6-4.

Primul set a fost echilibrat, cu ambele perechi la conducere, pe rând, dar la 5-4 pentru echipa Franţei, jucătoarele noastre au forţat şi au reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 7-5.

În actul secund, primele trei ghemuri au fost de o intensitate rară, în care departajarea s-a făcut cu mare greutate, însă franţuzoaicele au reuşit să încline balanţa în cele din urmă. Apoi, jocul s-a rupt în favoarea gazdelor, care s-au desprins categoric, la 5-1. Româncele au recuperat din diferenţă şi s-au apropiat la 5-3, dar Garcia şi Mladenovic au încheiat cu 6-3.

Garcia şi Mladenovic au avut 3 aşi, au făcut o singură dublă greşeală, Halep şi Mladenovic au avut un singur as şi au comis 5 duble greşeli. Franţuzoaicele au avut un procentaj mai bun pe serviciul al doilea, reuşind să concretizeze mai multe din şansele de break create, 4/9 faţă de 3/12. Garcia şi Mladenovic au fost superioare la „winners”, 52-33, având şi mai multe erori neforţate, 56-36.

Simona Halep, campioana de la Roland Garros, a făcut un joc solid mai ales în prima parte a meciului, dar apoi, treptat, s-a stins din cauza epuizării fizice şi a început să greşească.

Niculescu a reuşit puncte de senzaţie mai ales în primul set, oferind mari speranţe de victorie, dar a greşit mai mult în seturile doi şi trei, nereuşind să compenseze căderea în joc a Simonei.

În primul meci al zilei, Simona Halep a câştigat după aproape 3 ore de joc (2 h 57 min) în faţa numărului 21 mondial, la capătul unui meci foarte disputat.

Simona Halep are acum 6-1 în meciurile directe cu Garcia. Aceasta a fost a doua victorie pe zgură a româncei în tot atâtea dispute.

Garcia a început în forţă meciul şi a condus cu 4-0, după ce Halep nu a reuşit să îşi găsească ritmul în primele ghemuri. Franţuzoaica nu a reuşit să păstreze ritmul din debut şi Halep a revenit în meci, câştigând nu mai puţin de 5 ghemuri la rând. Halep a servit pentru meci, dar Garcia a reuşit să recupereze şi să întoarcă scorul, având 6-5. Halep a salvat două mingi de set şi a trimis jocul în tiebreak, unde a ratat o minge de set, iar Garcia s-a impus cu 8-6.

În actul secund, Halep a jucat foarte bine în debut, a avut 3-0, dar Garcia a replicat şi a reuşit să restabilească egalitatea, 3-3. Halep s-a mobilizat şi a înclinat balanţa pe finalul setului, câştigând cu 6-3.

În decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap, Halep reuşind să iasă din câteva situaţii dificile (mingi de break), iar la 4-4 a rupt echilibrul, iar apoi a tranşat soarta partidei, câştigând cu 6-4.

Din punct de vedere statistic, Halep a avut 2 aşi, Garcia 5, Halep a făcut 3 duble greşeli, franţuzoaica 2, Garcia a furctificat doar 4 mingi de break din 13, iar Halep 6/8. Garcia a fost superioară la mingile direct câştigătoare (winners), 40-29, dar a avut şi mai multe erori neforţate, 59-33.

În primele meciuri de simplu de sâmbătă, Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a dispus de Mihaela Buzărnescu cu 6-3, 6-3.

În ultimul meci de simplu s-au înfruntat Pauline Parmentier și Irina Begu. Scor final: 6-3, 2-6, 6-2.

În partida de dublu ar fi trebui să joace Irina Begu/Monica Niculescu – Caroline Garcia/Kristina Mladenovic. După accidentarea Irinei, locul a fost luat de Simona Halep.

Semifinala Franţa – România s-a desfășurat pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Roeun, cu o capacitate de 4.976 locuri.

România a înfruntat Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite de Philadelphia, SUA.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite