Franța – lupta pentru nehotărâți. Marine Le Pen și Emmanuel Macron au luat țara la picior în ultimele zile de campanie electorală

6 mai 2017, 17:16

În Usseau, în vestul Franței majoritatea localnicilor sunt fermieri. Emmanuel Macron a ajuns aici pe ultima sută de metri a campaniei. Oamenii au foarte multe probleme pe care politicienii de până acum nu au reușit să le rezolve. Un bun prilej pentru candidatul centrist să spună că Frontul Național și Marine Le Pen fac promisiuni fără acoperire.

Emmanuel Macron, candidat En Marche: „Este un partid care profită de furia oamenilor  fără să ofere soluţii şi asta este esenţa  demagogiei şi a cinismului şi de aceea  voi lupta cu toată energia mea  împotriva acestui proiect.”

Ultimele zile de campanie au fost de fapt un schimb tăios de replici între cei doi candidați. Deși Marine le Pen a fost acuzată de plagiat pentru că a folosit fraze întregi din discursurile lui Francois Fillon, candidata Frontului Național a mers mai departe, atacându-și contracandidatul constant. Mesajul populist care a adus-o în turul doi al prezidențialelor nu a fost abandonat nici măcar în timpul unei întâlniri electorale cu pescarii din Grau du Roi din sudul Franței, Le Pen a vorbit despre munca și prețul ei.

Marine Le Pen, candidată Frontul Național: „Munca este elementul care susţine  societatea noastră.  Este important să avem garanţia că putem  trăi din fructul muncii noastre, onest.  Dar asta nu se mai poate din cauza diferitelor  taxe, norme, pentru că, în realitate,  UE produce şomeri.  Mesajul meu e o chemare la libertate.”

O libertate pentru care Marine le Pen este gata să schimbe jocul dacă va câștiga presedinția Franței, iar partidul său, Frontul Național, nu va reuși să obțină majoritatea la legislativele din iunie.  Vrea să schimbe legea electorală printr-un referendum, astfel încât partidul care va câștiga primul să primească un bonus de 30 la sută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite