Franța – Belgia, marți de la 21.00, pe TVR 1 și TVR HD. Prima semifinală a Cupei Mondiale, un meci al favoriților pentru Balonul de aur

9 iulie 2018, 20:29

Brazilia a lăsat sfertul de finală cu Belgia la voia hazardului! Eden Hazard, decarul belgienilor, l-a eclipsat total pe Neymar și pare hotărât să atace nu numai titlul mondial, ci și Balonul de Aur!

Îndreptățit să spere la aceleași obiective este și super-vedeta lui City, Kevin De Bruyne, creierul numeroaselor contraatacuri belgiene și autor al unui gol senzațional împotriva Braziliei!

Calificați în semifinalele Mondialului pentru a doua oară în istorie după ediția din 1986, când au fost puși la punct de geniul lui Maradona, belgienii vor întâlni Franța în drumul spre finala din Rusia!

Cocoșii au trecut fără să forțeze de un Uruguay apatic, care a deplâns prea mult absența lui Cavani.

Mbappé n-a mai strălucit în sferturi, dar față în față cu Hazard și De Bruyne va dori să arate că și el este unul dintre favoriții pentru Balonul de Aur!

Semifinala dintre Belgia și Franța îl pune în încurcătură pe marele Thierry Henry, monument al fotbalului francez, aflat acum în staff-ul belgienilor.

Dintre cele 4 semifinaliste, doar Franța și Anglia au câte un titlu mondial în palmares. Ambele le-au cucerit în edițiile pe care le-au și găzduit.

De la reușita englezilor au trecut 52 de ani, iar fanii Albionului simt că a venit iar vremea lor, ba chiar cred că astrele li s-au aliniat. Și acum, și în 1966, când Anglia a triumfat, Real Madrid a cucerit Cupa Campionilor, Chelsea a terminat pe 5 în campionat, iar Burnley s-a calificat în Cupele Europene.

Până la un nou titlu, englezii trebuie să treacă de Croația în semifinale, iar Modric și Rakitic par neobosiți, în ciuda unui sezon extrem de încărcat. Numărul impresionant de trofee cucerite cu Real și Barcelona le-a deschis apetitul pentru titlul supreme – cel mondial!

Și partida dintre Anglia și Croația are candidații ei la Balonul de Aur: Modric, pe de o parte, și Harry Kane de cealaltă, englezul fiind golgheterul la zi al Mondialului, cu 6 reușite.

Marți, de la ora 21.00 este prima semifinală, Franța – Belgia, iar miercuri, tot de la ora 21.00, este Anglia – Croația.

Ambele partide vor fi în direct și în exclusivitate la TVR 1 și TVR HD!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă