Frăția banilor. Încă doi agenți de la Penitenciarul Tulcea au fost prinși cu afaceri ilegale

22 iulie 2019, 09:24

Cei doi agenți ar fi făcut parte dintr-o rețea care introducea în penitenciar aproape orice își doreau deținuții. Totul era foarte bine pus la punct. Cine oferea garanții că poate plăti marfa, plasa comanda angajaților penitenciarului și primea ulterior lucrurile.

Cea mai profitabilă afacere era cu telefoane mobile. De exemplu, dacă luau un smartphone cu 3000 de lei, un deținut îl cumpăra de la el cu cel puțin 6000.

La mare căutare erau și drogurile. Pentru 10 grame de etnobotanice, suspecții cereau 1000 de lei. În alte cazuri, agenții erau contactați de familiile deținuților și introduceau, contracost, diverse bunuri interzise în penitenciar.

Ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție au aflat de aceste afaceri profitabile și i-au prins în flagrant. În urma perchezițiilor corporale, ofițerii anticorupție au găsit asupra acestora bunuri și bani pe care nu le-au putut justifica.

Ambii agenți au fost reținuți și, ulterior, au fost arestați preventiv.

Nu e prima dată când penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea este în atenția anchetatorilor. În urma cu câteva luni, un alt angajat a fost trimis în judecată pentru aceleași fapte, iar directorul penitenciarului a fost pus sub urmărire penală pentru corupție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite