Fotografiile fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis de ruşi în timp ce-și făcea meseria, vor fi expuse la Camera Deputaţilor

Max Levin
Max Levin
7 iunie 2022, 15:17

Potrivit unui memorandum aprobat marţi de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, expoziţia va fi organizată la solicitarea lui Ruslan Stefanchuk, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, care i-a adresat o scrisoare în acest sens preşedintelui Camerei, Marcel Ciolacu.

„Fotografiile care urmează să fie expuse aparţin fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis de forţele armate ruse în timpul exercitării profesiei şi îşi propun aducerea la cunoştinţa comunităţii europene a consecinţelor teribile ale războiului sângeros purtat de ţara agresoare împotriva statului suveran ucrainean”, se arată în memorandum.

Expoziţia ar urma să aibă loc în perioada 14-28 iunie în foaierul din faţa sălii de plen.  Pe 14 iunie, va avea loc și o întrevedere a lui Marcel Ciolacu cu primul preşedinte adjunct al Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Kornienko, aflat în vizită la Bucureşti.

Cunoscutul fotoreporter ucrainean Max Levin, care transmitea din prima linie a frontului, lângă Kiev, a fost găsit mort la începutul lui aprilie, după ce fusese dat dispărut în 13 martie.

Potrivit Institutului pentru Mass-Media din Ucraina, cadavrul lui Levin a fost descoperit în localitatea Huta Mezihirska, la nord de capitala Kiev. Jurnalistul a lăsat în urmă patru copii.

Max Levin, născut în 1981, a colaborat de-a lungul timpului cu presa ucraineană şi internaţională, printre care cu Reuters, BBC şi Associated Press.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite