Fotografii inedite ale Familiei Regale a României, într-un nou album, publicat de Muzeul Naţional de Istorie

Fotografii inedite ale Familiei Regale a României, însoţite de poveşti intime de familie, au fost publicate de Muzeul Naţional de Istorie a României într-un nou album. Este realizat în condiţii grafice deosebite și în paginile lui îi regăsim pe toţi membrii Familiei Regale. Pentru prima oară, putem vedea şi fotografii deosebite din exilul Regelui Carol al II-lea, intrate de curând în patrimoniul muzeului.

17 Ianuarie 2023, 21:05 (actualizat 17 Ianuarie 2023, 21:26) Știrile TVR |

Albumul este împărţit în două capitole mari: prima Familie Regală, compusă din Regele Carol I, Regina Elisabeta şi singurul lor copil, prima prinţesă a României, ucisă de scarlatină la 4 ani.

Aflăm din album că regele chemase toate celebrităţile medicale ale vremii la palat, dar tot nu au putut să o salveze pe prinţesă.

Al doilea capitol este dedicat familiei extinse pe care a format-o Regele Ferdinand, adus în ţară să moştenească tronul unchiului său, Carol I, care se va căsători cu Regina Maria, o prinţesă britanică. Albumul dedică spaţii întregi şi copiilor şi nepoţilor lor.

Cornel Ilie, autor, director adjunct Muzeul Naţional de Istorie a României: Sunt secţiuni dedicate fiecărui membru al Familiei Regale, a fost o bibliografie care se axează pe aceste legături de familie şi un dosar biografic destul de extins.

Multe fotografii sunt realizate de atelierele foto celebre ale vremurilor.

Nicoleta Konig, muzeograf, Muzeul Naţional de Istorie a României: Ceea ce e interesant şi nu se găsesc la alte albume, este că pozele sunt însoțite şi de povești, care ilustrează şi date biografice, dar mai ales complicatele relaţii de familie, în rândul Familiei Regale.

Nu a fost uitat nici exilul, care a fost documentat cu câteva fotografii inedite ale Regelui Mihai, dar si ale lui Carol al II-lea.

Sunt fotografii noi, abia intrate în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie.

Cornel Ilie, autor, director adjunct Muzeul Naţional de Istorie a României: Nu o să găsim chestiuni politice, ci portrete, imagini în care membrii familiei sunt împreună. Sunt multe fotografii cu autograf, din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, care au o valoare documentară şi istorică deosebită.

Albumul se poate achiziţiona şi online de la librăria muzeului din Capitală.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI