FOTO Imagini din Infern: Apărătorii de la uzina Azovstal publică fotografii cu soldaţii răniţi şi cer disperaţi să fie salvaţi

11 mai 2022, 08:34

Nexta publică imagini cu luptătorii răniţi care se află în interiorul uzinei Azovstal. Iniţial, imaginile au apărut pe canalul de Telegram al Regimentului Azov, însoţit de un apel către comunitatea internaţională de a fi salvaţi.

Imaginile publicate de ultimii luptărori din Azovstal pretind să arate condițiile mizerabile ale apărătorilor ucraineni răniți, care stau acum ascunși sub uzina siderurgică din Mariupol. Imaginile dezvăluie oroarea unui „spital” improvizat, slab luminat, unde soldații primesc tratament, şi mulți dintre ei cu membrele pierdute.

„Întreaga lume civilizată trebuie să vadă condițiile în care se află apărătorii răniți, infirmi ai lui Mariupol și să acționeze! În condiții complet insalubre, cu răni deschise bandajate cu resturi nesterile de bandaje, fără medicamentele necesare și chiar fără alimente. Facem apel la ONU și Crucea Roșie să-și arate umanitatea și să reafirme principiile de bază pe baza cărora ați fost creat prin salvarea răniților care nu mai sunt combatanți. Militarii pe care îi vedeți în fotografie și alte sute de la uzina Azovstal au apărat Ucraina și întreaga lume civilizată cu răni grave cu prețul propriei sănătăți. Ucraina și comunitatea mondială nu sunt acum în măsură să le protejeze și să aibă grijă de ei?”, spun soldaţii în mesajul lor.

Regimentul a cerut „evacuarea imediată a militarilor răniți în teritoriile controlate de ucraineni”, unde să primească toate îngrijirile medicale necesare.

Imaginile sunt însoţite şi de o petiţie deschisă de mai mulţi activişti anonimi şi ONG-uri care cer salvarea oamenilor din oraşul asediat de trupele ruse. Petiţia, intitulată „Salvaţi Mariupol”, şi-a propus să adune peste 1,5 milioane de semnături. Astăzi dimineaţă documentul de pe Change.org avea 1,2 semnături.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă