FOTO. Bebeluş mort de la un sărut. Apelul unei mame disperate.”Nu lăsaţi pe nimeni să vă sărute copilul”

21 iulie 2017, 08:45

Pentru Shane și Nicole Sifrit,  această lună trebuia să fie plină de bucurie, marcată de nașterea copilului, Mariana, primul lor copil împreună, urmată de celebrarea nunții lor, câteva zile mai târziu. Tragedia lor a început pe data de 7 iulie.

La o săptămână de când a venit pe lume, micuţa Mariana Sifrit a contractat o boală gravă, adică meningita HSV-1.  Virusul a fost luat  în urma unui sărut. Bebeluşul  a murit după 18 zile.

(w620) foto1

După ce a fost sărutată, fiica soţilor Sifrit se simtea din ce în ce mai rău, aşa că mama ei a fost nevoită să o ducă la Blank Children’s Hospital, din Des Moines.  Aici a aflat că fetiţă ei  are meningită HSV-1. Boala ar fi fost contractată de la o persoană cu hepatită, dar medicii le-au spus că este posibil ca virusul să fi fost luat şi de la o persoană răcită sau gripată. Părinţii Marianei şi-au făcut imediat teste, dar acestea au ieşit negative.

In primele 48 de ore de la internare, Mariana a făcut mai multe transfuzii de sânge şi i s-au făcut mici intervenţii chirurgicale. Rinichii şi ficatul ei însă au încetat să funcţioneze. Şocul familiei a venit pe 18 iulie. Micuţa a murit în spital, alături de familie. Părinţii deşi îndurerati,  au vrut ca lumea întreagă să afle povestea lor.

(w620) foto2

Nicole, în vârsta de 33 de ani, mai are 2 băieţi şi o fiică din relaţiile anterioare. Când i-a născut, nu a lăsat pe nimeni să se apropie de ei cât erau mici. Acum s-a gândit însă să facă o excepţie şi a primit vizitatori la spital. Din nefericire, excepţia făcută de mamă a fost cea care i-a ucis copilul.

După moarte fetiţei, Nicole a postat pe Facebook un mesaj tulburător: „Acum nu mai suferă și este cu Domnul”. În cele 18 zile de viață, ea a avut un impact uriaș asupra noastră și sperăm că, odată cu povestea Marianei, vom mântui viața multor nou-născuți. RIP. înger dulce”. Fetiţa va fi înmormântată pe 24 iulie.

(w620) FOTO3

Meningita HSV-1 se face în urma contractării virusului herpes, prin contact sexual sau prin naştere. Virusul herpes este adesea de vină pentru anumite răceli. Persoana respectiva poate sa fie purtător fără simptome, deci să nu ştie că ceva e în neregulă cu ea.

Adesea, manifestările sunt declanşate de expunerea la soare, febră, stres emotional, sistem imunitar slăbit sau diverse afecţiuni. Nu există nici un leac pentru herpes şi manifestările acestuia pot să apară şi să dispară. Intre perioadele de eruptie, virusul de află în stare latentă, în celulele nervoase. 

Expunerea la HSV-1 este destul de comună şi nu există nici un stigmat în a avea vezicule herpetice, totusi, prezenta HSV-2 sau a herpesului genital provoaca jenă. 
Desi majoritatea infectiilor cu herpes nu cauzează complicaţii grave, infecţiile la sugari, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit şi infecţiile herpetice care afectează ochii, pot pune în pericol viaţa unei persoane.

 

sursa

dailymail.co.uk / globo.com.br/ cnn. com / Johns Hopkins Medicine / peopleenespanol.com / WFMZ – Youtube

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Virusuri străvechi au jucat un rol în dezvoltarea creierelor noastre (studiu)

Studiu: O terapie genică a restabilit auzul pentru cinci din şase copii surzi