Fotbalul italian suferă pierderi mari din cauza epidemiei de coronavirus. Și alte sporturi sunt afectate

2 martie 2020, 08:15

Fanii sunt dezolați. Unii cred că decizia de a juca meciurile cu tribunele goale este corectă, ținând cont de pericolul răspândirii coronavirusului. Alții însă cred că e o exagerare.

În orice caz, lumea fotbalului, e lovită financiar. Pierderile nu vin doar de la partidele disputate fără spectatori. Se câștigă nu doar din vânzarea biletelor, ci și din vânzarea obiectelor specifice – tricouri, șepci și așa mai departe – plus ce consumă spectatorii la meciuri, răcoritoare și gustări.

Roberto De Ponti, redactor sportiv Corriere della Sera: „Sportul este printre sectoarele care suferă cel mai mult din cauza deciziilor luate de guvern, în contextul epidemiei. În Italia e agitație mare.”

Și barurile sunt în pierdere. Tradiția e ca iubitorii fotbalului care nu merg pe stadion să meargă să vadă meciul la bar. Dar pentru că barurile nu mai au voie să servească la tejghea, ci doar la mese, ca să nu se facă aglomerație, vin tot mai puțini fani. Ei spun că n-are niciun farmec să vezi meciul de la masă, fără momentele de bucurie sau de mânie care se consumau la tejghea.

Nu suferă doar fotbalul. Practic, toate sporturile sunt afectate.

Federația Italiană de Rugby a amânat toate meciurile care ar fi trebuit să se joace în weekend.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite