Amintiri cu Maradona. Hagi: Este o zi tristă pentru fotbalul mondial și pentru ce a reprezentat el pentru toţi tinerii

26 noiembrie 2020, 13:28

În 1990, la Coppa del Mondo, tricolorii trebuiau să nu piardă cu Argentina lui Maradona, campioana mondială en-titre, pentru a se califica în optimile Mondialului. Și nu au pierdut, în singurul meci oficial pe care Hagi l-a jucat la națională împotriva lui Maradona.

Hagi: A fost o provocare mare pentru mine personal în meciul din Italia din 1990 la Mondiale, pentru că era şi nivelul foarte ridicat şi cred eu că şi echipele s-au ridicat la un nivel foarte bun. Şi noi aveam echipă bună, şi ei…nu mai vorbim.. Şi eu personal m-am ridicat la nivelul lui şi am făcut un meci bun şi a fost o mare provocare pentru mine

În Italia 90, jandarmul lui Maradona s-a numit Iosif Rotariu. Stelistul a fost umbra marelui Diego pe întreg terenul din Napoli, iar El Pibe d’Oro nu a mișcat în fața lui.

Meciul de la Napoli s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu Gabi Balint înscriind golul nostru. Nici el nu a uitat, în aceste momente, să-și aducă omagiul marelui dispărut…. Un artist pe teren și un model pentru cei tineri… cărora mereu le-a vorbit despre bucuria de a juca fotbal…

Hagi: Dumnezeu să-l odihnească în pace. Este o zi tristă pentru fotbalul mondial şi pentru ce a reprezentat el pentru toţi tinerii, toţi copiii… Sute de milioane de copii care au învăţat şi pentru care a fost un exemplu în teren. Bucuria pe care ne-a dat-o jucând fotbal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite