Fotbalistul Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Sentința, pentru implicarea sa în afacerea Sextape

Karim Benzema
Karim Benzema
24 noiembrie 2021, 12:14

Tribunalul corecţional din Versailles l-a găsit pe Benzema vinovat de complicitate la tentativă de şantaj la adresa lui Mathieu Valbuena, fostul său coechipier din naţionala Franţei.

Atacantul lui Real Madrid a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 75.000 de euro.

Avocaţii lui Karim Benzema au anunţat imediat că vor face apel împotriva acestei condamnări.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.

Benzema a fost acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat luna aceasta, într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, că Benzema nu va fi exclus din selecţionata Franţei în cazul unei condamnări în afacerea Sextape.

Împotriva celorlalte patru persoane implicate în acest caz, tribunalul din Versailles a pronunţat condamnări mergând de la 18 luni de închisoare cu suspendare până la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite