Fotbal: UEFA a dezvăluit logo-ul viitoarei ediţii a Campionatului European – EURO 2024

Logo-ul  EURO 2024
Logo-ul EURO 2024
6 octombrie 2021, 09:23

Logo-ul UEFA EURO 2024, care a fost dezvăluit exact la ora locală 20:24 (simbolizând anul în care va avea loc turneul), a avut ca sursă de inspiraţie drapelele celor 55 de asociaţii membre ale Uniunii europene de fotbal şi culorile acestora, care se reunesc în diferite combinaţii, pentru a reproduce forma acoperişului Olympiastadion din capitala germană.

În centrul logo-ului se află faimoasa Cupă Henri Delaunay, înconjurată de 24 de dungi colorate, reprezentând cele 24 de selecţionate care vor lua parte la EURO 2024.

„Elementele logo-ului celebrează diversitatea suporterilor şi a fotbalului european” şi „transmit imaginea unui EURO la care toată lumea este binevenită”, se precizează în comunicatul UEFA.

„Toată lumea ar trebui să se simtă ca acasă în lumea fotbalului, iar identitatea de marcă este un prim pas în construirea acelei case în Germania, cu ocazia EURO 2024”, subliniază organismul de conducere al fotbalului european.

Sloganul „Uniţi prin fotbal. În inima Europei” întăreşte şi mai mult mesajul unităţii coeziunii şi incluziunii. Acesta este acelaşi slogan folosit în procesul de candidatură şi a fost selectat împreună cu cele zece oraşe gazdă ale EURO 2024: Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şii Stuttgart. Fiecare dintre aceste oraşe gazdă a ales câte un monument emblematic care să figureze pe logo-ul său.

„Este minunat să vezi logo-ul UEFA EURO 2024 că prinde viaţă pe acest Stadion Olimpic legendar. Acum turneul are o identitate de marcă prin care se reflectă obiectivul pe care îl urmărim, împreună cu federaţia gazdă şi oraşele gazdă, acela de a avea un EURO care se adresează cu adevărat tuturor. Timp de o lună vom fi uniţi prin fotbal în inima Europei”, a declarat cu această ocazie preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Evenimentul de pe Stadionul Olimpic din Berlin a luat forma unui grandios spectacol de lumini, care s-a încheiat cu dezvăluirea logo-ului UEFA EURO 2024. Acesta este rezultatul unei colaborări strânse între UEFA, Federaţia germană de fotbal şi cele zece oraşe gazdă, care a început în septembrie 2018, când a fost desemnată ţara organizatoare.

Cele 51 de meciuri din cadrul viitoarei ediţii a Campionatului European de fotbal vor avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024. Programul complet al partidelor va fi confirmat la începutul anului 2022.

 

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren