Fotbal: Starea de sănătate a lui Pele „se îmbunătăţeşte treptat”

Pele
Pele
7 decembrie 2022, 10:06

Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială, „prezintă semne vitale stabile, fără complicaţii şi continuă să fie tratat într-un salon normal”, fără să fie internat la terapie intensivă, a explicat spitalul Albert Einstein din Sao Paulo în cel mai recent buletin medical al său.

„Starea de sănătate a lui Pele se îmbunătăţeşte treptat, mai ales în ceea ce priveşte infecţia respiratorie” pentru care a fost de asemenea tratat.

Potrivit familiei sale, această infecţie a fost provocată de contaminarea cu Covid-19, virus contractat în urmă cu trei săptămâni.

Două dintre fiicele lui Pele, Kely Nascimento şi Flavia Arantes, au acordat duminică un interviu pentru TV Globo, pentru a infirma zvonurile că sănătatea fostului număr 10 al naţionalei „canarinha” se înrăutăţeşte.

„Nu este în pericol, urmează un tratament”, a explicat Flavia Arantes, înainte de a adăuga: „Ne-am săturat să primim condoleanţe”.

Pele, pe care mulţi îl consideră cel mai bun fotbalist din toate timpurile, a fost internat pe 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie urmat după detectarea unei tumori la colon, în septembrie 2021.

Fostul jucător al lui Santos FC şi New York Cosmos a postat luni pe Instagram un mesaj de încurajare pentru componenţii selecţionatei Braziliei, care au înfruntat Coreea de Sud în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar şi a dezvăluit că va urmări meciul la spital.

După ce au câştigat cu 4-1 partida cu sud-coreenii, după un adevărat festival ofensiv, Neymar şi celelalte vedete ale Selecao au desfăşurat un banner albastru pe gazon, pe care apărea numele Pele şi o fotografie a „Regelui”, cu pumnul ridicat, după golul său din finala Mondialului din 1970.

„Este greu să vorbesc despre asta, dar îi doresc numai bine, să-şi revină cât mai repede. Sper că i-am adus un pic de mângâiere cu victoria noastră”, a declarat Neymar după joc.

Starul naţionalei Franţei, Kylian Mbappe, alături de care Pele a avut una dintre ultimele sale apariţii publice, în aprilie 2019 la Paris, a îndemnat la rândul său ca toţi „să se roage pentru Rege”.

Pele s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în ultimii ani, acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a retras din viaţa publică, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului în locuinţa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii apropiaţi, departe de atenţia presei.

 

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite