Fotbal: Probleme cu sistemul VAR la 5 din cele 7 partide disputate până acum în noul sezon

Probleme cu sistemul VAR
Probleme cu sistemul VAR
18 iulie 2022, 15:42

„După disputarea a 7 meciuri cu sistem VAR în fotbalul românesc, Supercupa României şi 6 meciuri din prima rundă a SuperLigii, echipa de implementare a arbitrajului video în fotbalul românesc face următoarele precizări: eu existat diverse probleme la 5 dintre cele 7 jocuri disputate până acum. Deşi s-au făcut teste pe stadioane, situaţia este diferită la momentul meciului. Sunt arene unde infrastructura acestora cedează în condiţii de solicitare maximă şi nu se prezintă în cele mai bune condiţii”, se menţionează pe site-ul citat.

Cea mai întâlnită problemă tehnică întâlnită a fost nefuncţionalitatea fibrei optice, ceea ce a dus la căderea sistemului de comunicare dintre arbitrii VAR şi cei aflaţi pe teren şi la lipsa conexiunii cu ecranul de la marginea terenului.

La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuaţiile de tensiune electrică au afectat funcţionalitatea sistemului.

În ceea ce priveşte partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluţiei de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu maşina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcţional pe parcursul primei reprize.

„Implementarea unui astfel de sistem reprezintă o provocare pentru toţi cei implicaţi, atât pentru arbitri, cât şi pentru cei responsabili cu partea tehnică, operatorii video, tehnicienii VAR sau personalul de la stadioane. E nevoie de timp pentru a se regla toate problemele ce pot apărea. Astfel de situaţii au fost prezente şi în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR”, se mai arată în comunicat.

La finalul primei etape a SuperLigii, după disputarea meciurilor de astăzi, va avea loc o şedinţă de analiză privind aspectele menţionate pentru a se corecta situaţiile apărute, având în vedere că în etapa a doua vor exista alte stadioane pe care se vor disputa în premieră meciuri cu VAR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren