Fotbal pe întuneric la Cercul Polar. Copiii din Islanda cer autorităților locale gazon sintetic și instalație de iluminat nocturn

Mai mulți copii din Islanda au cerut autorităților, într-o petiție, să le amenajeze terenul de fotbal al școlii cu gazon sintetic și instalație de iluminat nocturn. Micuții sunt nemulțumiți că, din cauza nopții polare, nu prea văd să se joace.

18 Ianuarie 2022, 15:00 (actualizat 18 Ianuarie 2022, 15:01) Știrile TVR |

În lunga noapte polară, banala joacă a copiilor poate fi o misiune aproape imposibilă. Deși sunt căliți să îndure cele mai joase temperaturi, copiii islandezi se lovesc de problema întunericului.

Sătui să orbecăiască pe terenul întunecat și plin de balți și noroi atunci când temperaturile sunt mai blânde, copiii s-au decis să ceară aleșilor locali câteva îmbunătățiri ale terenului școlii.

Copil: "Am jucat în perioada pandemiei cu lămpiţe de miner. Şi apoi am scris o scrisoare Consiliului local."

Reporter: "Şi aţi trimis scrisoarea la Consiliu?"

Copil: "Da."

Reporter: "Şi ce scrie în scrisoare?"

Copil: "Că ne dorim gazon sintetic şi instalaţie nocturnă pentru teren."

Cei mici spun că sunt hotărați să se joace în continuare afară, indiferent de vreme, și că oricând preferă o partidă de fotbal decât să stea în casă să se joace la calculator. Acum e rândul autorităților locale să le facă pe plac și vecinilor terenului să fie de acord cu instalația de iluminat nocturn, care ar putea fi considerată sursă de poluare luminoasă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 29°C
IASI 28°C 21°C
CLUJ 24°C 21°C
CONSTANTA 27°C 24°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 24°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI