FOTBAL Franţa a câştigat a doua ediţie a Ligii Naţiunilor, după 2-1 cu Spania în finală

Franța campioana Ligii Națiunilor
Franța campioana Ligii Națiunilor
11 octombrie 2021, 10:39

”Les Bleus” s-au impus prin golurile marcate de Karim Benzema (66) şi Kylian Mbappe (80), după ce Spania a deschis scorul prin Mikel Oyarzabal (64).

Prima repriză a fost una fără ocazii, dar ultima jumătate de oră a partidei a compensat prin fazele de poartă şi dramatism.

Echipa antrenată de Deschamps a trimis mingea în bară, prin Theo Hernandez (64), iar la câteva secunde după aceea Spania a deschis scorul pe contraatac, prin Oyarzabal (64), lansat excelent de Sergio Busquets.

Doar două minute a ţinut avantajul ibericilor, Franţa egalând prin Karim Benzema, cu un şut cu efect din colţul careului mare (66).

Mbappe a avut o şansă bună în min. 72, dar a tras moale şi Unai Simon a reţinut. În min. 80, Mbappe a evitat pasul la ofsaid la pasa lui Theo Hernandez şi l-a executat pe Unai Simion.

Spania s-a aruncat în atac cu toate forţele, dar Lloris a avut două intervenţii magistrale, prima la reluarea lui Oyarzabal (88), iar a doua la şutul lui Pino (90+5). Francezii au avut şansa de a marca şi al treilea gol, dar Mbappe nu a putut să îl învingă pe Unai Simon (89).

Prima ediţie a Ligii Naţiunilor a fost câştigată de Portugalia, în 2019.

În finala mică a Ligii Naţiunilor, Italia a învins Belgia cu 2-1, duminică, la Torino.

Spania – Franţa 1-2 (0-0)
Au marcat: Mikel Oyarzabal (64), respectiv Karim Benzema (66), Kylian Mbappe (80).
Milano, Stadion San Siro
Liga Naţiunilor – finala

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren