Fotbal/Coronavirus: Statuia lui Maradona din Buenos Aires are mască de protecție

16 aprilie 2020, 14:53

Statuia, inaugurată în octombrie 2018, a fost sculptată de artistul plastic Jorge Martinez şi are o înălţime de patru metri.

Figura campionului mondial din 1986, titlu cucerit în Mexic, care are o minge de fotbal lipită de piciorul stâng şi se află în apropierea stadionului „Diego Armando Maradona”, are acum o mască albă de protecţie.

Cesar Perez, promotorul statuii şi responsabilul cu punerea măştii, a explicat pentru EFE că scopul acestei acţiuni îl reprezintă „sensibilizarea populaţiei argentiniene şi mondiale”, precum şi transmiterea „unui mesaj de pace şi speranţă în aceste momente de pandemie din cauza coronavirusului”.

Utilizarea măştilor este obligatorie în oraşul Buenos Aires şi în diferite regiuni din Argentina, unde este în vigoare o carantină cel puţin până pe 26 aprilie.

În această săptămână, majoritatea statuilor amplasate de guvernul din Buenos Aires au apărut cu măşti în cadrul unei campanii de sensibilizare a locuitorilor cu privire la importanţa folosirii acesteia pentru a evita răspândirea Covid-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă