Fotbal – CM 2022: Numărul biletelor vândute a ajuns la 2,45 milioane

CM 2022
CM 2022
18 august 2022, 17:25

În cadrul unei noi faze a vânzărilor, organizată în perioada 5 iulie – 16 august pe baza principiului „primul venit, primul servit”, au fost vândute 520.532 de bilete suplimentare, a indicat FIFA, organizatoarea Cupei Mondiale.

Fanii care locuiesc în Qatar, Statele Unite, Anglia, Arabia Saudită, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Argentina, Brazilia şi Germania sunt pe primul loc în clasamentul vânzărilor de bilete în funcţie de ţara de reşedinţă, a adăugat FIFA.

Pentru meciurile din faza grupelor, federaţia internaţională a precizat că meciurile „care au avut cel mai mare succes” au fost Camerun – Brazilia (grupa G), Brazilia – Serbia (grupa G), Portugalia – Uruguay (grupa H), Costa Rica – Germania (grupa E) şi Australia – Danemarca (grupa D).

În iunie, organizatorii au menţionat o „cerere record” de bilete, până atunci vânzându-se 1,2 milioane. La începutul lui iulie, FIFA a menţionat 1,8 milioane de bilete vândute.

Există un total de 3.010.679 de bilete disponibile pentru CM 2022. Cifra de 2,45 milioane corespunde biletelor vândute pentru toate categoriile (public larg, parteneri FIFA, federaţii etc.).

Peste un milion de vizitatori sunt aşteptaţi în Qatar, care are 2,8 milioane de locuitori. Aceasta este prima Cupă Mondială găzduită de o ţară arabă.

O ultimă fază a vânzărilor, numită „last minute”, este programată în preajma turneului, potrivit FIFA.

Forul fotbalistic mondial va anunţa la sfârşitul lunii septembrie data la care va începe această ultime faze, care va funcţiona şi ea pe principiul „primul venit, primul servit” şi va dura până la finalul competiţiei, pe 18 decembrie.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren