FOTBAL. România învinge Austria cu 3-2 în Liga Națiunilor. Este prima victorie a lui Mirel Rădoi ca selecționer

7 septembrie 2020, 23:40

În urma acestui rezultat, România se află pe prima poziție în Grupa 1 din Liga B. Este prima victorie a lui Mirel Rădoi ca selecționer la echipa națională, după ce tricolorii au ratat în ultimele momente victoria împotriva Irlandei de Nord.

Denis Alibec a deschis scorul pentru tricolori în minutul 3, iar golul egalizator a venit de la Baumgartner (min 17).

(w460) România-A

După pauză tricolorii au preluat din nou conducerea prin reușita lui Dragoș Grigore (min 51), care a marcat pentru națională chiar de ziua lui –  a împlinit 34 de ani.

A urmat execuția superbă a lui Alex Maxim (min 70), tricolorii distanțându-se la 3-1. Austriecii au reușit să marcheze încă o dată prin Onisiwo (min 80), dar tricolorii au rezistat și au încheiat meciul cu 3-2.

Austria era considerată favorita grupei.

Componența echipelor:

Austria: A. Schlager – Lainer, Posch, Hinteregger, Ulmer – Grillitsch (Monschein ’83), Baumgartlinger (Onisiwo ’59) – Sabitzer, X. Schlager, Baumgartner – Gregoritsch (Grbic ’74). Selecţioner: Franco Foda.

România: Tătăruşanu – Burcă, Chiricheş (Nedelcearu ’74), Grigore, Bancu – Creţu, Maxim, Stanciu – Coman, Alibec (Puşcaş ’68), Deac (Iancu ’40). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Pentru tricolori urmează în Liga Națiunilor meciul din deplasare cu Norvegia de pe 11 octombrie. Nordicii s-au impus cu 5-1 în Irlanda de Nord.

Clasamentul grupei:

România – 4 puncte (golaveraj 4-3)

Austria – 3 puncte (golaveraj 4-4)

Norvegia – 3 puncte (golaveraj 6-3)

Irlanda de Nord – 1 punct (golaveraj 2-6)

Dacă  România ca câștiga grupa, promovează în Liga A.

În calificările din preliminariile Cupei Mondiale 2022,  cele 10 câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct la Mondial sau clasate pe loc de baraj în preliminarii) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite