România-Islanda 0-0, în preliminariile CM 2022. „Tricolorii” mai pot prinde barajul pentru Mondial dacă înving în Liechtenstein și Macedonia de Nord nu câștigă acasă cu Islanda

România-Islanda
România-Islanda
12 noiembrie 2021, 07:49

România are acum şansa a doua de a ajunge la baraj, fiind la mâna rezultatelor, notează Agerpres. Pentru a încheia pe locul al doilea, care asigură barajul pentru Mondialul din Qatar, tricolorii trebuie să câştige duminică în Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă în Macedonia de Nord.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a făcut un joc destul de bun, a avut o posesie  de 61% şi şi-a creat câteva ocazii bune de gol, însă a fost lipsită de inspiraţie în ultima treime adversă şi de şansă în unele momente.

Oaspeţii au început curajos şi au avut o mare ocazie în min. 11, la un corner executat de Skulason, când Brynjar Ingi Bjarnason, liber la 6 metri, a reluat peste poartă.

Prima oportunitate a echipei noastre a venit în min. 18, când Stanciu a şutat din întoarcere, de la 18 m, dar portarul a prins mingea. În min. 22, Tănase a reluat cu capul în urma unui corner, dar mingea l-a lovit pe Toşca, aflat în gura porţii. O combinaţie frumoasă s-a încheiat cu şutul slab al lui Marin din careu (37), fără probleme pentru portar. Apoi, şutul lui Cicâldău (39) a fost blocat de Thorarinsson.

La poarta cealaltă, nordicii au fost aproape să deschidă scorul în min. 40, când Gudmundsson a şutat de la 14 metri, dar mingea a fost deviată salvator de Toşca în corner.

Alibec s-a remarcat cu o cursă de 60 de metri (42), dar a fost blocat in extremis de portar.

Prima repriză s-a încheiat un un şut al lui Hagi de la 22 de metri, prins de portar (44).

În repriza secund, relaţiile de joc ale echipei României s-au închegat şi mai greu, în faţa unei echipe atletice, care s-a apărat destul de sus. Alibec (53) a scăpat din nou singur, dar a tras modest din unghi şi portarul Olafsson a prins.

Islanda a fost mai aproape de gol în min. 57, când Hagi a respins de pe linia porţii mingea trimisă de S. Gudjohnsen. Emoţii au fost şi în min. 61, când Niţă a degajat neatent în S. Gudjohnsen.

România a continuat să atace, dar a găsit greu drumul spre poartă. Bancu a centrat bine de pe stânga (74), dar Ivan nu a reuşit să ajungă la minge. Cea mai mare ocazie a tricolorilor s-a consemnat în min. 85, când Hagi a şutat de la 20 de metri, dar mingea a lovit o bară şi a ricoşat părăsind terenul pe lângă celălalt stâlp al porţii.

Maxim a fost aproape de un gol acrobatic, cu călcâiul (89), la centrarea lui Bancu, dar Olafsson a reţinut cu siguranţă.

Şutul ultimei şanse a fost tras de Moruţan (90+4), de la 22 de metri, prins fără probleme de portar.

România, care a câştigat în tur la Reykjavik cu 2-0, a avut 23 de şuturi pe poartă (8 pentru oaspeţi), raportul şuturilor pe poartă fiind de 7-0.

În celelalte meciuri din grupă, Macedonia de Nord a surclasat Armenia cu 5-0, la Erevan, iar Germania a surclasat Liechtensteinul cu 9-0.

Germania (calificată deja la turneul final) se află pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Macedonia de Nord, 15 puncte, România, 14 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda şi Liechtenstein – România (Vaduz), toate de la ora 19:00.

România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein şi ca Islanda să nu piardă la Skopje pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj.

Echipele de start:

România: 1. Florin Niţă – 2. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Alin Toşca (11. Nicuşor Bancu, 67) – 8. Alexandru Cicâldău (9. George Puşcaş, 86), 18. Răzvan Marin, 23. Nicolae Stanciu (21. Olimpiu Moruţan, 68) – 14. Ianis Hagi, 7. Denis Alibec (22. Andrei Ivan, 68), 19. Florin Tănase (10. Alexandru Maxim, 77). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Rezerve neutilizate: 12. Andrei Vlad, 13. Marian Aioani – 4. Cristian Manea, 15. Andrei Burcă, 17. Adrian Rus, 16. Dragoş Nedelcu, 20. Dennis Man.

Islanda: 13. Elias Rafn Olafsson – 3. Alfons Sampsted, 6. Brynjar Ingi Bjarnason, 4. Daniel Leo Gretarsson, 23. Ari Skulason (5. Gudmundur Thorarinsson, 15) – 7. Isak Bergmann Johannesson (9. Aron Elis Thrandarson, 90+1), 8. Birkir Bjarnason (căpitan), 16. Stefan Teitur Thordarson (20. Thorir Johann Helgason, 74) – 10. Albert Gudmundsson (18. Mikael Egill Ellertsson, 90), 19. Sveinn Aron Gudjohnsen (22. Andri Gudjohnsen, 74), 11. Jon Dagur Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson

Rezerve neutilizate: 1. Runar Runarsson, 12. Patrik Gunnarsson – 2. Birkir Saevarsson, 14. Isak Olafsson, 15. Ari Leifsson, 17. Andri Fannar Baldursson, 21. Arnor Ingvi Traustason.

Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Igor Demeşko, Maksim Gavrilin; al patrulea oficial: Vitali Meşkov (toţi din Rusia)

Arbitru video: Serghei Ivanov; arbitru asistent video: Kiril Levnikov (ambii din Rusia)

Delegat UEFA: Fernand Meese (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Markus Nobs (Elveţia)

Cartonaşe galbene: Johannesson (45+1), Raţiu (59).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite