Fostul vicepreşedinte al Boliviei i se alătură lui Evo Morales în Argentina

Alvaro Garcia Linera şi Evo Morales
Alvaro Garcia Linera şi Evo Morales
14 decembrie 2019, 09:21

Linera, care a aterizat în Buenos Aires joi noaptea cu soţia şi fiica, au fost întâmpinaţi de Guillermo Justo Chaves, şeful de cabinet al noului ministru de externe argentinian, transmite cotidianul Clarin. Joi, ministerul de externe a informat că li s-a acordat azil fostului preşedinte Morales şi „altor patru foşti membri ai guvernului său”.

„Persoanele cărora li s-a acordat azil vor primi statutul permanent de refugiat”, conform anunţului făcut de minister. Morales „a venit pentru a sta” declarase anterior ministrul de externe Felipe Sola pentru postul de televiziune TN.

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez, care a depus jurământul marţi, s-a oferit ulterior să acorde azil lui Evo Morales. Fostul lider bolivian a plecat în Mexic pe 12 noiembrie, unde a primit azil, după ce protestele la nivel naţional ale opoziţiei faţă de o presupusă fraudă electorală l-au obligat să demisioneze.

Se speculează că Morales ar prefera Argentina pentru a fi mai aproape de Bolivia. Fostul preşedinte a venit în Buenos Aires din Cuba, unde a fost supus unui control de sănătate.

Sola a declarat că noul guvern al Argentinei nu recunoaşte guvernul interimar al Boliviei şi speră în organizarea de noi alegeri cât mai curând posibil.

El a adăugat că se aşteaptă ca Morales să nu îşi exprime opiniile politice în timpul şederii sale în Argentina.

 

sursaa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite