Fostul şef al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a cărui fugă este un mister, căutat de Interpol. Șapte persoane au fost arestate în acest caz

3 ianuarie 2020, 20:23

Anchetatorii turci au audiat patru piloți, un director al companiei aeriene, care l-a transportat pe Ghosn, și doi angajați de la aeroportul Ataturk din Istanbul. Operatorul aerian privat a recunoscut că unul dintre angajații săi a falsificat documentele de bord pentru cursa Osaka-Istanbul, astfel că numele lui Ghosn nu a apărut nicăieri.

Fostul șef al concernului Renault-Nissan este acuzat că a deturnat zeci de milioane de euro. Urma să fie judecat în Japonia. Ghosn are cetățenie franceză, libaneză și braziliană. Din Libanul natal, el a anunțat că va ține o conferință de presă.

FRANCOIS ZIMERAY, avocatul lui Carlos Ghosn: „E combativ şi îşi doreşte sincer să răspundă la toate întrebările şi să dea toate explicaţiile.”

Interpol a emis un mandat de arestare pe numele lui Ghosnş Autoritatile libaneze confirma ca l-au primit, dar refuză să spună ce vor face.

Serviciile de securitate de la aeroport au confirmat că documentele lui de călătorie erau în regulă.

Se crede ca Ghosn ar fi fugit din locuința sa din Japonia într-o cutie de instrument muzical. Sunt însă imagini de pe camerele video de supraveghere, în care Ghosn e văzut ieșind singur din casă.

Experții sunt de părere ca, deși pare ca-n filme, e o operațiune clasică și sunt destule firme specializate pe așa ceva.

CHRISTOPHE NAUDIN, expert probleme de securitate: „E clar ca au acţionat profesionişti, nu avem de-a face cu amatori.  De regulă, de aceste operaţiuni de exfiltrare se ocupă foşti agenţi din serviciile secrete şi din trupele speciale.”

O asemenea operațiune costă în jur de un sfert de milion de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite