Fostul şef al DIPI a fost arestat pentru trafic de droguri. Drogul folosit de Gelu Oltean poate înlocui aproape complet percepţia realităţii

Consum de droguri mascat de ședințe ritualice pentru oameni bogați. Aceste lucruri se întâmplau într-o casă din Dâmbovița unde, spun procurorii DIICOT Brașov, se distribuiau stupefiante. Gazda ar fi fost Gelu Olteanu, fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul Afacerilor, concubina acestuia și un cetățean englez care pretindea că ar fi accesat cunoștințele vechilor preoți din culturile precolumbiene din Peru.

16 Decembrie 2019, 12:58 (actualizat 16 Decembrie 2019, 21:03) |
Ritualuri șamanice false în Dâmbovița
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Chestorul Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, a fost arestat preventiv 30 de zile. Acesta a fost reţinut de procurorii DIICOT Braşov pentru trafic de droguri de mare risc.

Este un dosar penal atipic prin implicaţiile sale şi asta pentru că există un anumit tipic şi anume invocarea unor practici ritualice, descoperite de Gelu Oltean în America de Sud. Este vorba despre consumul unui drog foarte puternic, despre care porcurorii DIICOT spun că are în componenţă DMT, substanţă care produce efecte halucinogene în rândul consumatorilor. E important ca acest consum să fie realizat sub supraveghere strictă.

Toate aceste şedinţe aveau loc într-un spaţiu din judeţul Dâmboviţa. În acest dosar este implicată şi partenera de viaţă a lui Gelu Oltean, cea care are o clinică de wellness şi care, spun procurorii, ar fi recrutat şi clienţi pentru aceste şedinţe întâlniri la care se consumau droguri.

Se pare că o şedinţă costa în jur de 500 de euro.

Prima captură de DMT în România a fost făcută în anul 2006.

Ce este drogul DMT

DMT este un drog extrem de intens, care induce efecte halucinogene psihedelice. De cele mai multe ori este inhalat, dar se practică şi administrarea orală sau în substanţe precum Ayahuasca. Efectele drogului încep să se simtă şi la câteva zeci de secunde dupăî administrare. Ca efecte, putem enumera amplificarea experienţelor percepute drept "spirituale", euforie, inducerea unei stări de bine şi halucinaţii. Pe de altă parte, cresc ritmul cardiac şi tensiunea, generează anxietate şi chiar paranoia.

Drogul poate înlocui aproape complet percepţia realitătii şi poate crea un univers alternativ. Pe perioada cât substanţa este activă în corp, poate genera efecte vizuale şi experiente percepute "spirituale", amplifică puternic culorile, produce efecte "kaleidoscopice".

În multe cazuri, produce un sentiment de "disociere de corp" şi o deconectare de la realitatea normală.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI