Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar

27 aprilie 2017, 20:13

ACTUALIZARE 20:35 Sorin Blejnar a ieșit din Penitenciarul Rahova. Fostul şef al ANAF  a fost eliberat din arest după aproape o jumătate de an. Blejnar a fost pus sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată de Curtea de Apel.

Fostul şef al ANAF era arestat de 6 luni într-un dosar de trafic de influenţă.

Procurorii îl acuză că ar fi ajutat firma unui om de afaceri să câştige contracte cu instituţia pe care Blejnar o conducea.

În schimbul ajutorului, ar fi primit 3 milioane de euro. După ce a ieşit din Penitenciarul Rahova, fostul şef al ANAF a mers la Secţia 2 de Poliţie pentru a fi luat în evidenţă.

Blejnar are obligaţia ca în fiecare zi de luni să meargă la secţia de poliţie. În plus, are interdicţie să părăsească ţara şi obligaţia să se prezinte oricând este citat de procurori sau de instanţă.

Fostul şef al ANAF a ajuns după gratii din cauza unui dosar de trafic de influenţă. E acuzat că, în perioada 2011-2012, a intervenit pe lângă un subaltern al său pentru a-l determina să-i atribuie unui om de afaceri un contract cu instituţia pe care o conducea.

În schimb, ar fi primit de la omul de afaceri 20 la sută din valoarea contractului, adică peste 12 milioane de lei, susţin anchetatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite