Fostul secretar de stat Constantin Sima, audiat la DNA în cazul OUG 13

6 februarie 2017, 14:20

Constantin Sima: „Am dat o declaraţie în calitate de martor, despre condiţiile în care a fost elaborat proiectul Ordonanţei de urgenţă nr. 13 din 2017. Nu pot oferi alte detalii, fiind o cauză în faza de urmărire penală

ACTUALIZARE 16:30 Procurorul Constantin Sima a ieşit de la audieri de la DNA. A fost chemat în dosarul privind elaborarea Ordonanţei de modificare a legislaţiei penale.

ACTUALIZARE Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Constantin Sima, este audiat la DNA în dosarul privind elaborarea Ordonanţei de modificare a legislaţiei penale. A ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie  în jurul orei 13:00, fiind citat în calitate de martor.

La intrarea în sediul DNA, Constantin Sima a precizat în faţa presei că nu a contribuit la elaborarea sau redactarea ordonanţei de urgenţă 13.

Săptămâna trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative şi că se efectuează acte procedurale, aminteşte Agerpres.

Anterior, Ministerul Justiţiei preciza că a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, precum şi cu proiectul de lege referitor la graţiere.

Pe 2 februarie, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale şi graţierea.

Ulterior, Secţia pentru procurori din cadrul CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima.

Ordonanţa 13 a fost abrogată, duminică, prin OUG nr. 14/2017, în urma protestelor paşnice de stradă. Textul noului act normativ a fost publicat în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite