Fostul principe Nicolae acuză: acceptul retragerii titlurilor sale, în urmă cu doi ani, nu a fost scris de el

După ce a fost acuzat că a încercat să între prin forță în reședința bunicului său aflat în suferință, fostul principe Nicolae lansează acuzaţii la adresa membrilor Casei Regale. Nepotul Regelui Mihai declară că nu el a scris acceptul retragerii titlurilor sale acum 2 ani și susține că ajutorul financiar oferit de Casa Regală ar fi încercat să-i cumpere tăcerea. Reprezentanții Familiei Regale aleg să nu mai răspundă acuzațiilor lansate de Nicolae.

18 Noiembrie 2017, 14:02 (actualizat 18 Noiembrie 2017, 19:45) |
Noi tensiuni în Familia Regală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Declaraţia mea din august 2015, referitoare la acceptul retragerii titlului, nu a fost scrisă de mine. Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez şi până la acest moment este nesemnată", susține fostul principe Nicolae în comunicatul transmis presei.

Reprezentanții Casei Regale preferă să nu mai răspundă acuzațiilor lansate de fostul principe. Singurul comentariu vine de la Şeful Casei Majestăţii Sale, Andrew Popper.

Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai, Andrew Popper: Nu e vorba de iertare, este vorba că el şi-a exprimat în mod clar, Majestatea Sa, că nu doreşte să îl vadă. Majestatea Sa l-a îndepărtat din linia de succesiune. Decizia a fost luată în mod foarte ferm de Majestatea Sa în faţa consiliului Regal. Documentul a fost semnat de Majestatea Sa în prezența unor membri ai consiliului Regal.

Nepotul Regelui declară că nu a semnat niciun acord cu membrii Casei Regale potrivit căruia va părăsi definitiv România și nici nu ar fi acceptat să i se impună un exil.

Modestul sprijin financiar, oferit de Casa Regală din care tocmai fusesem exclus, mi-a fost oferit pentru a mă putea descurca câteva luni, în situaţia în care eram nevoit să-mi readun viaţa într-o altă ţară şi cu alte coordonate. Din păcate, realizez acum că mi se oferiseră aceşti bani din cu totul alt motiv. Nu era un ajutor de vreun fel, ci preţul pentru exilul, tăcerea şi îndepărtarea mea”, mai declară Nicolae.

Potrivit unor surse neoficiale, după excluderea principelui Nicolae din Casa Regală, ar fi existat o înţelegere prin care, timp de un an acesta să primească de la Regele Mihai câte 1 000 de euro pe lună. De asemenea, ar fi trebuit să primească şi de la principele Radu aceeaşi sumă, timp de 2 ani. Se pare încă că Nicolae ar fi cerut anticipat toţi banii. Supărat, Regele a refuzat. Principele Radu ar acceptat să îi dea însă banii. Informaţia nu a fost confirmată până în acest moment de niciuna dintre părţi.

Nicolas Medforth Mills a rămas fără titlul de principe acum 2 ani când a fost scos şi din linia de succesiune la tron, din ordinul Regelui Mihai.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI