Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va rămâne în arest pe durata procesului de extrădare. Autoritățile germane evaluează condițiile din penitenciarele românești

13 decembrie 2023, 12:40

Autoritățile germane au solicitat autorităților române ca până pe, cel târziu, 3 ianuarie să transmită către Germania documente privind condițiile din penitenciarele românești. Acest lucru vine după ce Cătălin Cherecheș a invocat în cererea prin care nu dorește extrădarea în România faptul că în țară condițiile din penitenciare au fost taxate și sunt în continuare sub lupa CEDO.

Până pe 3 ianuarie, Cătălin Cherecheș va rămâne în închisoare, deși a încercat prin intermediul avocaților săi din Germania să fie în libertate, însă judecătorii au considerat că acesta reprezintă un risc ridicat de evadare. Astfel, au decis de îndată încarcerarea sa.

După ce documentele din România vor ajunge la Parchetul din Munchen, acesta va analiza documentele și va fixa o dată prin care Înalta Curte de Casație și Justiție din Germania va stabili dacă Cătălin Cherecheș va fi extrădat.

Fostul primar din Baia Mare nu va mai fi audiat, procedurile din Germania arătând faptul că sunt suficiente documentele pe care el le depune prin intermediul avocaților.

Totodată, Cherecheș a făcut o cerere către Parchetul din Munchen pentru a fi vizitat de Crăciun de mama și soția sa, dar deocamdată nu a primit un răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite