Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a anunțat că este în Madagascar, unde cere azil politic

30 decembrie 2017, 17:03

Radu Mazăre trebuia să vină azi la Poliție, așa cum prevede controlul judiciar. Fostul primar al Constanței l-a sunat pe polițistul de caz și i-a spus că e în Madagascar unde vrea să ceară azil politic.

Surse judiciare susțin că Radu Mazăre a plecat din țară chiar în ziua de Crăciun. El a zburat spre Paris de la Otopeni.

În Madagascar, Radu Mazăre a petrecut multe vacanțe și are de câțiva ani afaceri.

Cel mai recent dosar penal al fostului edil este cel în care este acuzat că a aprobat construirea ilegală a unui hotel în stațiunea Mamaia.

Mazăre a fost pus sub acuzare chiar la începutul acestei luni și a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

În vară, într-un alt dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 4 ani cu suspendare de Curtea de Apel București. El fusese trimis în judecată în urmă cu 9 ani, alături de 36 de persoane, pentru atribuirea ilegală a unor terenuri din Constanța. DNA a estimat prejudiciul în această cauză la peste 100 de milioane de euro.

Radu Mazăre a fost tot timpul în atenția presei, fiind un personaj ieșit din tipare.

La începutul lui 2015, după o perioadă petrecută în arest, Mazăre și-a dat demisia din funcția de primar al Constanței și a anunțat că nu va mai da interviuri, deoarce se retrage din viața publică.

Mazăre nu este singurul personaj cunsocut care fuge din țară înainte că dosarele penale să-i fie soluționate.

Puiu Popoviciu, un foarte bogat om de afaceri condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul fermei Băneasa, s-a refugiat la Londra, de unde încearcă să conteste decizia instanței.

De asemenea, Sebastian Ghiță, un om de afaceri care a avut multe contracte cu statul, a reușit să fugă la Belgrad, de unde luptă și astăzi pentru a nu fi extrădat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite