Fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, trimis în judecată pentru șantaj

Fostul primar al Brașovului George Scripcaru
Fostul primar al Brașovului George Scripcaru
10 decembrie 2020, 14:22

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din Brașov au dispus „trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților: Scripcaru George, la data faptei primar în exercițiu al municipiului Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată, și Cornea George Mihai, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (RATBV) S.A., cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în forma complicității, comisă în formă continuată”.

Potrivit rechizitoriului, în calitate de primar al Brașovului înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, George Scripcaru l-ar fi amenințat, în 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând RATBV că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.

„Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu RATBV S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare”, se arată în comunicat.

Procurorii susțin că, în perioada 6-12 august 2020, fostul primar, prin intermediul directorului general al RATBV, ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar un anumit partid și „să promoveze gratuit primarul din cursul actualului mandat, cu spoturi mascate sub forma unor știri pozitive”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite