Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro doreşte să îşi prelungească şederea în Statele Unite

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro
31 ianuarie 2023, 08:41

Fostul preşedinte de extremă-dreapta a părăsit Brazilia cu destinaţia Florida cu două zile înainte de învestirea ca preşedinte a lui Luiz Inacio Lula pe 1 ianuarie, iar actuala sa viză urmează să expire în curând, potrivit firmei de avocatură AG Immigration.

„Aşteptăm cu nerăbdare să aducem clientului nostru cea mai mare satisfacţie şi rezultatele dorite”, a spus firma într-un comunicat.

Se pare că Jair Bolsonaro a intrat în Statele Unite cu o viză eliberată liderilor în vizită, care va expira marţi, dat fiind că nu mai este într-o misiune oficială.

Fostul preşedinte declarase pentru CNN Brazilia că intenţionează să revină în ţară la sfârşitul lunii ianuarie şi că se gândeşte chiar să se întoarcă mai devreme din motive de sănătate. Jair Bolsonaro a fost victima unei agresiuni cu armă albă în 2018, în timpul unei deplasări electorale şi de atunci a suferit mai multe intervenţii chirurgicale pentru ocluzie intestinală.

Pe 8 ianuarie, mii de susţinători ai lui Bolsonaro, nemulţumiţi de victoria lui Lula la alegerile prezidenţiale din octombrie 2022, au invadat şi vandalizat palatul prezidenţial, Congresul şi Curtea Supremă din Brasilia.

În cadrul anchetei privind jafurile comise, Anderson Torres, fost ministru bolsonarist al Justiţiei, a fost arestat pe 14 ianuarie în timp ce se întorcea cu avionul din SUA.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite