Fostul preşedinte american Barack Obama susţine un discurs la Berlin pe 3 mai

Barack Obama discurs la Berlin în 2013
Barack Obama discurs la Berlin în 2013
20 martie 2023, 17:22

Evenimentul va avea loc pe arena Mercedes-Benz din capitala germană, care are o capacitate de 17.000 de locuri, iar biletele costă între 83 de euro şi 550 de euro.

Fostul preşedinte acum în vârstă de 61 de ani va vorbi despre „puterea leadershipului, o societate egală şi responsabilitatea noastră a tuturor în faţa acestor vremuri fără precedent”, potrivit site-ului Mercedes-Benz Arena.

Anterior, pe 29 aprilie şi 1 mai, fostul preşedinte american se va afla la Zurich şi respectiv Amsterdam, mai menţionează Tagesspiegel.

Barack Obama, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, s-a aflat la Casa Albă din 2009 până în 2017, când, după al doilea şi ultimul mandat posibil, a fost succedat de Donald Trump.

În cursul campaniei sale electorale din 2008, Obama a ţinut un celebru discurs în faţa a circa 200.000 de oameni, la Coloana Victoriei, în Berlin, unde a vorbit ulterior şi ca preşedinte în 2013, în faţa Porţii Brandenburg.

Acest din urmă discurs, a fost rostit la aproape 50 de ani după ce președintele John F. Kennedy  a ținut discursul istoric într-un oraș divizat de Războiul Rece. Președintele Obama le-a vorbit atunci  locuitorilor din Berlin despre legăturile profunde și durabile dintre Statele Unite și Germania.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă