Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon are interdicţie de a părăsi ţara încă 60 de zile

Igor Dodon
Igor Dodon
16 ianuarie 2023, 20:36

Decizia Curţii intervine ca urmare a unei solicitări a procurorilor transmise în 16 ianuarie.

Unul dintre procurorii, Petru Iarmaliuc, subliniază că există suspiciuni rezonabile că Dodon, care are legături în Rusia, ar putea părăsi ţara, sustrăgându-se anchetei declanşate împotriva sa de autorităţile moldovene.

„Şi alţi suspecţi se ascund pe teritoriul Rusiei”, a spus el.

Avocaţii fostului preşedinte au remarcat că Dodon a fost prezent la toate şedinţele şi nu a părăsit clădirea Curţii Supreme decât cu permisiunea judecătorilor. În plus, apărătorii săi insistă că solicitarea procurorilor este neîntemeiată, potrivit NewsMaker.md.

Igor Dodon face obiectul unui dosar penal în care este învinuit de îmbogăţire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie şi acceptare de finanţare a unui partid politic de către o organizaţie criminală. Aceasta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniţă a publicat o înregistrare video în care se vede cum Igor Dodon primeşte o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc şi în care s-a spus că ar fi fost bani.

În 27 iunie, Procuratura Generală a anunţat că împotriva fostului preşedinte a fost deschis un nou dosar pentru infracţiunea de depăşire a atribuţiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon respinge toate acuzaţiile şi susţine că este nevinovat, notează NewsMaker.md.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite