Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă după ce a acuzat ”dificultăți de respirație”

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
5 aprilie 2023, 16:10

Berlusconi, al cărui partid Forza Italia face parte din coaliția guvernamentală, fusese externat vineri din același spital, după ce fusese supus unor controale de rutină.

În Duminica Floriilor, el a împărtășit o fotografie cu el însuși într-o grădină plină de lalele, care a fost făcută la locuința sa din Arcore, în apropiere de Milano. Într-o postare anterioară, el a scris că s-a întors la muncă și că este „gata să se implice, ca întotdeauna, pentru țara pe care o iubesc”.

Magnatul miliardar din domeniul media, care a condus trei guverne italiene între începutul anului 1994 și 2011, a avut mai multe episoade de sănătate precară în ultimii ani.

În 2016, el a suferit o intervenție chirurgicală pentru a înlocui o valvă aortică defectuoasă și a fost spitalizat din cauza Covid-19 în septembrie 2020. Ulterior, el a suferit de afecțiuni persistente asociate virusului, o experiență pe care a descris-o ca fiind „cea mai rea din viața mea”.

Acest lucru nu l-a împiedicat să facă campanie pentru alegerile generale din septembrie anul trecut, în urma cărora partidul său a preluat puterea în coaliție cu Frații Italiei ai premierului Giorgia Meloni și Liga lui Matteo Salvini.

Săptămâna aceasta, el a sărbătorit victoria coaliției de dreapta în alegerile locale din regiunea nordică Friuli Venezia-Giulia.

În februarie, politicianul afectat de scandaluri a fost achitat în urma acuzațiilor de mituire a martorilor într-un caz legat de petrecerile sale „bunga bunga”, care l-au urmărit timp de mai bine de un deceniu.

Berlusconi, care a susținut că a fost victima unei „persecuții judiciare de inspirație politică”, a negat că a plătit pe cineva să mintă pentru el și a declarat că petrecerile au fost afaceri nevinovate.

Berlusconi a fost înlăturat din parlament în 2013, după o condamnare pentru fraudă fiscală, iar interdicția de a candida a fost ridicată la timp pentru alegerile generale din 2018. El a fost ales senator în scrutinul din 2022 și este deputat european.

În ultimele luni, a fost criticat pentru că a făcut mai multe declarații în favoarea președintelui rus, Vladimir Putin, un prieten de lungă durată, inclusiv pentru că a sugerat că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost responsabil pentru invazia Rusiei.

În octombrie, Berlusconi, care anul trecut a avut o „căsătorie simbolică” cu partenera sa de 32 de ani, Marta Fascina, a declarat că Putin i-a trimis sticle de vodcă de ziua lui de naștere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite