Fostul premier Victor Ponta, la România 9: Pentru prima și ultima dată sunt de acord cu Daniel Morar

4 aprilie 2018, 09:18

Invitat marți seară la emisiunea Romania 9 de la TVR1, fostul premier a precizat că pentru prima și, probabil, ultima dată îi dă dreptate judecătorului CCR, care a declarat că unele dintre prevederile protocolului încalcă dispoziții ale Codului de Procedură Penală.

O să scandalizez pe toată lumea, pentru că pentru prima dată și, probabil, pentru ultima dată, sunt de acord cu domnul Daniel Morar care a zis: „Adăugă la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, motiv pentru care”, zice Domnia Sa, „nu le-am aplicat”. Curtea Constituțională a decis o chestie, chiar sub influența lui Daniel Morar – asta este partea pasionantă – că acel tip de colaborare este neconstituțional. De atunci SRI-ul a zis: „Îmi pare rău, nu vă mai folosiți de noi în dosare.” Nu mi s-a părut că s-a oprit lupta anticorupție.(…) Mie mi se pare fascinantă România – nu că în fiecare zi este un scandal, ci faptul că niciodată nu se întâmplă nimic. A adus Vlad Cosma înregistrări cu procurori care falsificau probe, nu s-a întâmplat absolut nimic. (…) Dumneavoastră prezentați o chestie de limba română. Da, evident că doamna Kovesi a mințit, dar nu se întâmplă absolut nimic, a declarat Victor Ponta, la România 9.

Șefa DNA a reacționat marți după desecretizarea protocolului semnat în 2009 de Parchetul general cu Serviciul Român de Informații. Ea susține că era necesară existența unui protocol de cooperare cu SRI, document pe care ea l-a semnat la vremea respectivă în calitate de procuror general. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa FM. Kovesi spune că în urma cu 9 ani parchetele nu aveau echipamente pentru interceptări.

Fostul procuror şef al DNA, Daniel Morar, a declarat, luni pentru blogul jurnalistei Sorina Matei, că imediat după ce i s-a adus la cunoştinţă protocolul SRI-PÎCCJ a anunţat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procuror general la acea vreme, că nu îl va respecta, unele dintre dispoziţii încălcând legea.

Daniel Morar a condus DNA în perioada 2005-2012.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite