Fostul președinte CNAS, Marian Burcea, a fost arestat preventiv în dosarul decontărilor ilegale de la CASMB

1 septembrie 2017, 08:42

ACTUALIZARE Fostul președinte CNAS, Marian Burcea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care procurorii DNA investighează decontări ilegale de la CASMB, potrivit Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost arestati: Alin Sergiu Costache, Nicolae Sergiu Ciobanu, Răzvan Mihai Mischie, Maria Costică și Cristina Manta.

Irina Adelina Geambașu va fi cercetată în arest la domiciliu.

ACTUALIZARE Magistrații Curții de Apel București au rămas, vineri seară, în pronunțare, în dosarul în care procurorii DNA au reținut 14 persoane pentru decontări ilegale de la CASMB, relatează Agerpres.

ACTUALIZARE Marian Burcea a ajuns la Curtea de Apel București. Toți cei 14 sunt prezentați în fața judecatorilor cu propunere de arestare preventivă.

Pentru că numărul suspecților este destul de mare, magistrații au decis să îi separe în două grupuri. Șapte persoane ar urma să ajungă în aceste momente în fața magistraților, iar începând cu ora 14:00 și ceilalți șapte își vor putea spune punctul de vedere, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel, pentru Telejurnalul orei 13:00.

ACTUALIZARE Premierul Mihai Tudose l-a demis, vineri, pe Marian Burcea de la conducerea CNAS și l-a numit pe vicepreședintele instituției, Răzvan Vulcănescu, să asigure interimatul.

14 persoane au fost reținute de DNA

Audieri maraton, în noaptea de joi spre vineri, la DNA. Șeful  Casei Naționale de Asigurări de Sănătate – Marian Burcea, fostul  consilier al lui George Maior – Sergiu Ciobanu, medicul Ion Răzvan  Geambașu – care asigura interimatul CAS Bucuresti și o avocată au fost reținuți, noaptea trecută, de procurorii DNA.

În total, 14 persoane au fost reținute în dosarul decontărilor CNAS, anunță DNA într-un comunicat. Cei reținuți sunt prezentați, vineri, în fața judecatorilor, cu propunere de arestare preventivă.

  1. Marian Burcea, președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S)
  2. Ovidiu Munteanu, managerul Direcției Relații Contractuale și, respectiv, din 13 iulie 2017, președintele C.A.S.M.B
  3. Ion Răzvan Geambașu, director executiv al Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului București (C.A.S.M.B.) și manager al Direcției Medic șef a C.A.S.M.B
  4. Lucian Vasile Bara, președintele C.A.S.M.B. până la 13 iulie 2017
  5. Ion Ovidiu Mihăescu, managerul Direcției Control a C.A.S.M.B
  6. Alin Sergiu Costache, șef al Direcției Generale de Monitorizare Antifraudă din C.N.A.S
  7. Gabriela Rodica Mocanu, funcționar în cadrul C.A.S.M.B
  8. Mina Elena Petrescu, funcționar în cadrul C.A.S.M.B
  9. Jeana Sardare, funcționar în cadrul C.A.S.M.B
  10. Nicolae Sergiu Ciobanu
  11. Irina Adelina Geambasu, asociat și administrator al unei societăți comerciale
  12. Răzvan Mihai Mischie, reprezentant legal al unei societăți prestatoare de servicii medicale
  13. Maria Costică, reprezentant legal al unei societăți prestatoare de servicii medicale
  14. Cristina Manta, avocat în Baroul București.

În urma perchezițiilor de joi, procurorii DNA au descoperit sute de dosare medicale false și servicii fictive de îngrijire la domiciliu, care erau decontate din banii statului.

Prejudiciul se apropie de 3 milioane de euro. Se adaugă deconturi de medicamente pentru pacienți care nu există, în valoare de aproape 7 milioane de euro. În total, aşadar, aproape 10 milioane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite