Fostul președinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, audiat la DNA în legătură cu închirierea ilegală a lacului Belina

20 iulie 2017, 15:05

Fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea, este acuzat de abuz în serviciu alături de alți doi funcționari.

Potrivit procurorilor DNA, în ianuarie 2o14, Adrian Gâdea, pe atunci   președinte al Consiliului Județean Teleorman ar fi încălcat legea și ar fi încheiat trei contracte de închiriere pentru Lacul Belina cu compania Teldrum, o companie despre care presa susține că este apropiată de liderul PSD, Liviu Dragnea. Este vorba despre închirierea a 80 de hectare pentru luciu de apă, pentru care Teldrum plătește o chirie lunară între 1900 de lei și 4 mii de lei. aceste trei contracte au fost încheiate pe o perioadă de trei ani.

În 2013, Guvernul a scos din proprietatea publică a statului Lacul Belina și l-a dat în proprietatea publica a CJ Teleorman. La aceea vreme CJ Teleorman spunea că vrea să facă acolo un loc de agrement pentru locuitorii din Teleorman. Însă lacul a ajuns doar în administrarea Teldrum și doar cei din companie se bucură de acest lac împreună cu liderul PSD Liviu Dragnea.

În urmă cu câteva luni, Liviu Dragnea a postat o fotografie când pescuia știucă pe Lacul Belina împrenă cu Sorin Grindeanu, cu care se afla în relații bune în perioada aceea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite