Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, a recunoscut că a luat mită direct într-un cont din Elveția

25 ianuarie 2019, 12:39

Potrivit DNA, fostul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, ar fi primit 800 de mii de euro cash și 5,5 milioane de euro în contul din Elveția al unui offshore din Caraibe.

Pus în fața dovezilor, Duță a recunoscut doar mita primită pe card. El a cerut un comision de 10 la sută din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, printre care și cel privind cardul de sănătate, arată rechizitoriul procurorilor.

Ar fi primit banii de la Irina Socol și Radu Enache, șefii unor companii IT. Cei doi l-au denunțat la DNA.

Lucian Duță ar fi cheltuit o parte din bani pe excursii exotice în Mauritius, Curacao, Buenos Aires sau pe haine și accesorii de la magazine scumpe.

Acum, procurorii cer confiscarea a două milioane de euro găsite în contul din Elveția și a unui bloc de pe strada Jean Monnet care valorează peste 1,5 milioane de euro.

În plus, DNA cere confiscarea extinsă a trei apartamente și a unui autoturism de lux cumpărate de Duță pe numele familiei iubitei sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite