Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, dat în urmărire internațională, ar fi plecat din țară cu mașina, pe la Nădlac

19 iunie 2020, 20:21

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir nu a fost găsit de Poliție după ce a fost condamnat la 3 ani și 10 luni pentru corupție. Așa că a fost dat în urmărire internațională.

Poliția are indicii că a părăsit țara miercuri, cu o zi înaintea sentinței, și a trecut în Ungaria.

Acum, Tribunalului i s-a cerut să emită mandat european de arestare pe numele lui Dragomir. Interesant este că nu mai exista nicio restricţie pe numele fostului ofițer SRI.

Daniel Dragomir a fost arestat preventiv și apoi plasat sub control judiciar în ambele dosare, atât în dosarul de corupție, în care a fost condamnat ieri, cât și în dosarul Black Cube.

Măsurile preventive nu pot dura însă mai mult de 6 luni în faza de anchetă și mai mult de 2 ani în faza de judecată, iar procesul a durat 5 ani.

Juriștii spun însă că procurorii puteau cere o nouă măsură preventivă care l-ar fi împiedicat pe Dragomir să fugă. Asta dacă aveau un nou dosar pentru alte posibile noi infracțiuni comise de fostul ofițer.

Cristi Ene, avocat: Măsurile preventive pot fi emise, după ce încetează, dacă apar alemente rezonabile cum că persoanele cercetate ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului, prin afectarea declarațiilor de martori, de părți sau, de asemenea, dacă și-ar pregăti sustragerea din fața autorității statului sau ar influența ercetarea judecătorească.

Jurnalistul Liviu Avram spune că fuga lui Dragomir este cu atât mai gravă cu cât el a fost ofițer de contraspionaj la brigada antiteroristă.

Liviu Avram, jurnalist: Știe metode, mijloace de lucru care nu se schimbă chiar așa ușor, de pe o zi pe alta și acum fiind cu spatele la zid și ca să scape de pușcărie, mă gândesc că ar putea fi dispus să le vândă celor interesați să le cumpere, mai ales că pare genul, la ce activitate a avut și pentru care a și fost condamnat.

Din aceste motive, spune Liviu Avram, Dragomir reprezenta un risc, o vulnerabilitate pentru siguranța națională și trebuia monitorizat de SRI și împiedicat să fugă.

SRI nu a comentat afirmațiile jurnalistului și nu a răspuns, deocamdat, în legătură cu acțiunile serviciului privindu-l pe Daniel Dragomir.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite