Fostul ministru Gabiel Oprea, audiat la DNA în cazul morții polițistului Bogdan Gigină

6 octombrie 2017, 20:11

Vineri, s-a pus în mișcare acțiunea penală, ceea ce înseamnă că suspectul Gabriel Oprea a devenit inculpat. Este ultimul pas înainte de trimiterea în judecată.

În scurt timp, se va redacta rechizitoriul și fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, va fi trimis în judecată. Dosarul va fi înaintat Curții de Casație și Justiție.

Gabriel Oprea a spus că este nevinovat și că răspunzător de moartea polițistului este patronul firmei care a făcut gropile în carosabil și nu le-a semnalizat corespunzător.

Patronul firmei, este inculpat, la rândul său, în acest dosar. Însă procurorii insistă să-l trimită în judecată și pe Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu, pentru că și-ar fi acordat ilegal dreptul de a avea dispozitiv de însoțire din partea Poliției Rutiere, și ucidere din culpă, pentru că fostul ministru de Interne a grăbit dispozitivul de polițiști.

La DNA a fost si avocatul familiei Gigină, care a spus că rudele poliţistului s-au constituit parte civiă în dosar, fără a preciza suma pe care aceştia o solicită drept daune.

Pe o ploaie măruntă, în seara de 20 octombrie 2015, Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, avea să plece în ultima lui misiune. Trebuia să îi asigure cale liberă maşinii în care se afla ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea. După ce a traversat intersecţia dintre Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei, Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în mijlocul carosabilului de angajaţii unei firme de gaze. Avea peste 80 de kilometri la oră. A fost transportat de urgenţă la spital, însă medicii nu l-au putut salva.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel Oprea se grăbea spre casă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite