Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu acuză că mii de teste pozitive au dispărut din raportările Covid înaintea congresului PNL

26 septembrie 2021, 19:27

Fostul ministru al Sănătăţii susţine, pe contul său de Facebook, că peste 4000 de teste COVID pozitive, efectuate săptămâna aceasta nu au fost raportate pentru a menţine rata de incidenţă scăzută în Capitală. Potrivit lui Voiculescu, rezultatele ar fi fost din 23, 24 și 25 septembrie, iar demersul a fost special pentru congresul PNL, eveniment la care au luat parte 5000 de oameni.

Inițial, politicianul a fost de acord să ne vorbească despre știrea pe care a lansat-o în spațiul virtual, însă ulterior nu a mai răspuns la telefon.

La câteva ore de la postarea lui Vlad Voiculescu, răspunsul DSP a venit tot pe Facebook. Reprezentanții instituției au informat că incidența s-a calculat ca și până acum: s-au luat în calcul 14 zile, fără ultimele 3, tocmai pentru ca acele cazuri cu județ neidentificat să poată fi alocate și raportate corespunzător.

În acest weekend, PNL și-a ales conducerea la un congres la care au luat parte 5000 de oameni. Evenimentul a fost criticat de opoziție pentru că s-a desfășurat în plină pandemie, când oamenii sunt sfătuiți să păstreze distanța și să evite locurile aglomerate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite