Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, pus sub acuzare într-un dosar legat de licențe Microsoft

1 august 2017, 09:18

Valerian Vreme nu a dorit să dea declarații la intrarea în DNA.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Vreme Valerian pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de licențe Microsoft.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei în vederea sesizării șefului statului pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Valerian Vreme, prejudiciul creat fiind de peste 11 milioane de euro.

„În perioada septembrie 2010 — februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent”, arată DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă