Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut de procurorii ieşeni, pentru act sexual cu un minor

21 mai 2020, 17:12

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

“Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua, la rândul său, decizia irevocabilă a caterisirii”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite