Fostul șef Roscosmos, Dmitri Rogozin, îi trimite o bucată de șrapnel și un mesaj de amenințare ambasadorului francez din Rusia

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin
4 ianuarie 2023, 14:34

Rogozin spune că a fost lovit de un obuzier francez CAESAR în Donețkul ocupat și că Franța va plăti pentru asta.

„Recent, am fost grav rănit ca urmare a unui atac terorist josnic în Donețk. Doar datorită marii priceperi și răbdării medicilor militari și civili ruși, sunt din nou în viață și aproape bine. În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, vedeți un fragment dintr-un obuz tras de un obuzier autopropulsat francez de 155 mm CAESAR. Acesta mi-a străpuns umărul drept și s-a oprit în a cincea vertebră cervicală, la doar un milimetru distanță de a mă ucide sau de a mă lăsa imobilizat. Acest obuz tras de un obuzier francez a ucis doi dintre tinerii mei prieteni, lăsându-le pe soțiile lor văduve și copiii lor orfani. Acești băieți ne-au însoțit pe mine și pe tine în călătoria spre Baikonur, le-ai strâns mâna. Acum au fost uciși de armele furnizate Ucrainei de către țara dumneavoastră”, i-a transmis Dmitri Rogozin ambasadorului francez.

Rogozin a declarat anterior că „sute de oameni” au fost uciși în Donbas de „arme franceze și mercenari francezi”.

Fostul șef al Roscosmos i-a scris ambasadorului că „autoritățile franceze au trădat cauza marelui De Gaulle” și că Franța „a devenit unul dintre cele mai sângeroase state din Europa”, supunându-se „dictaturii Washingtonului și a devenit un stat marionetă precum guvernul de la Vichy, care a servit cele mai josnice instincte ale hitleriștilor”.

„Domnule ambasador, ce face Franța, ce faceți dumneavoastră în conflictul care a fost aprins între popoarele slave de către politicienii occidentali? Sper că înțelegeți măsura responsabilității dumneavoastră personale pentru aceste crime! Sunteți un reprezentant extraordinar și autorizat al celei de-a V-a Republici, sunteți responsabil. Și cer ca fragmentul tăiat de chirurgi din coloana mea vertebrală să fie înmânat președintelui francez Emmanuel Macron. Și, de asemenea, spuneți-i că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de Franța, SUA, Marea Britanie, Germania și alte țări NATO în Donbas”, i-a mai transmis Dmitri Rogozin oficialului francez.

Rogozin, de formaţie jurnalist, a demisionat de la conducerea Roscosmos în iulie.

Trei luni mai târziu, el a anunţat crearea unui grup de consilieri militari, numit „Lupii ţarului”, pentru a sprijini unităţile autointitulatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, anexate ilegal de Rusia împreună cu regiunile ucrainene Zaporijie şi Herson, la 30 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă