Fostul șef al Formulei 1: Putin este o „persoană de primă clasă”. „Încă aș încasa un glonț pentru el”

Foto: Hamad bin Isa Al Khalifa Vladimir Putin și Bernie Ecclestone. Foto: Kremlin.ru
Foto: Hamad bin Isa Al Khalifa Vladimir Putin și Bernie Ecclestone. Foto: Kremlin.ru
30 iunie 2022, 15:45

Cei doi bărbați se cunosc de câțiva ani și se pare că s-au împrietenit după ce Rusiei i s-a oferit prima dată ocazia de a găzdui un Grand Prix de F1 în 2014.

Întrebat la emisiunea „Good Morning Britain” de la ITV dacă încă îl mai consideră prieten pe Vladimir Putin, Ecclestone a declarat: „Încă aș încasa un glonț pentru el”.

Bărbatul în vârstă de 91 de ani, care a fost directorul executiv al F1 până în 2017, a mai spus că războiul ar fi putut fi evitat dacă președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi întreprins diferite acțiuni, comentând totodată și despre trecutul său de comediant.

„Pare că vrea să continue această profesie”, a spus Ecclestone, „pentru că cred că dacă s-ar fi gândit, ar fi făcut cu siguranță un efort suficient de mare pentru a vorbi cu domnul Putin, care este o persoană sensibilă și l-ar fi ascultat și probabil că ar fi putut face ceva în privința asta”.

Ecclestone nu crede că intenția lui Putin a fost de a începe un război care a dus la moartea a mii de ucraineni și ruși. „Sunt absolut sigur că acum își dorește să nu fi început toată afacerea asta, dar nu a început ca un război”, a adăugat fostul șef al F1.

După declarațiile acestuia, F1 a revenit cu un comunicat de presă: „Comentariile făcute de Bernie Ecclestone sunt opiniile sale personale și sunt în contrast puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite