Fostul director financiar al Organizației Trump pledează vinovat pentru rolul său în schema de fraudă fiscală și acceptă să depună mărturie împotriva companiei

Allen Weisselberg fostul director financiar al Organizației Trump
Allen Weisselberg fostul director financiar al Organizației Trump
19 august 2022, 08:53

Joi, în instanță, Weisselberg a pledat vinovat pentru 15 infracțiuni și a recunoscut că nu a plătit impozite pentru venituri de 1,7 milioane de dolari, incluzând avantaje precum chiria și utilitățile pentru un apartament din Manhattan, închirierea unor  mașini de lux și școlarizarea privată a nepoților săi.

Fostul director financiar a recunoscut că a ascuns aceste beneficii de contabilul său pentru a-și subraporta veniturile și a omis cu bună știință veniturile din declarațiile sale fiscale personale.

Weisselberg a răspuns la o serie de întrebări specifice despre schema de fraudă cu o voce scăzută, care abia se auzea, spunând, în mod repetat, „Da, Onorată Instanță!”

Ca parte a acordului, el va plăti aproape 2 milioane de dolari în taxe, dobânzi și penalități și va renunța la orice drept de a face apel.

Potrivit judecătorului Juan Merchan,  Weisselberg va fi condamnat după proces. Acordul prevede o pedeapsă de cinci luni, urmată de cinci ani de libertate condiționată.  Judecătorul l-a avertizat pe Weisselberg  că, dacă nu  respectă toate condițiile acordului de recunoaștere a vinovăției, va avea libertatea să îi impună o pedeapsă legală care include închisoarea de la 5 la 15 ani.

Allen Weisselberg a lucrat  timp de 40 de ani la Organizația Trump, iar mărturia lui ar putea dăuna companiei la procesul care începe în octombrie, mai notează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite