Fostul director executiv al Forumului de la Davos, Stephane Garelli: Ospitalitatea este aspectul-cheie al dezvoltării în România

19 aprilie 2018, 09:39

Consider că ospitalitatea este aspectul cheie al dezvoltării în România, nu este singurul, să fie foarte clar că trebuie dezvoltate și altele în paralel, dar este un element esențial. Aveți atâtea de oferit pentru că aveți o țară cu multă diversitate, de la munte la mare, Dunăre, aveți de toate. Toate sunt în favoarea voastră, cei care vă vizitează se așteaptă la servicii perfecte, dar, iarăși, în stil propriu autohton. Își doresc să simtă cu adevărat că sunt în România și nu oriunde în lume, fără niciun specific, cred că astăzi oamenii vor din ce în ce mai mult să simtă că aici este un loc unic și nu unul oarecare, a spus fostul director executiv al Forumului de la Davos, Stephane Garelli.

Întrebat de ce este important să participi la Davos în fiecare an, Stephane Garelli spune că unul dintre marile motive este pentru că Davos-ul a reușit să fie poate singurul loc în lume, unde liderii mondiali, din politică, economie, se reunesc fără a avea o agendă prestabilită. Președinții marilor corporații nu se întâlnesc prea des unii cu alții. De regulă pentru că ar încălca politicile anti-trust, conform cărora nu ar trebui să discute și să se înțeleagă. La Davos, pot face asta liberi și cred că este foarte important. Iar al doilea argument este acela că ești foarte singur când te afli în vârful clasamentelor ca țară sau ca firmă. Ești singur pentru că nu știi dacă oamenii sunt sinceri cu tine sau doar vor să îți facă pe plac. Mai ales dacă ești înconjurat de persoane care te aprobă permanent, nu vei știi niciodată, a conchis Stephane Garelli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite