Fostul director al FBI, James Comey: Donald Trump este inapt moral să fie preşedinte

16 aprilie 2018, 11:56

Conversația cu jurnalistul George Stephanopoulos a fost primul interviu acordat de James Comey după ce a fost concediat anul trecut de președintele Trump. Cu această ocazie a lansat cel mai dur atac al unui fost înalt oficial împotriva unui președinte în exercițiu.

George Stephanopoulos:  „- Este Donald Trump inapt să fie preşedinte?”

James Comey: „- Da, dar nu din motivele pe care le aud adesea. Nu cred în poveştile că ar fi deficient mintal sau în primele stadii ale demenţei. Nu cred că este inapt medical să fie preşedinte. Este inapt moral să fie preşedinte. O persoană care trateză femeile ca pe nişte bucăţi de carne  şi care minte constant despre orice lucru şi insistă ca americanii să-l creadă desigur că este inapt să fie preşedintele SUA. Din considerente morale.”

Mai mult, Comey afirmă că președintele s-a înconjurat de oameni foarte loiali și l-a comparat cu liderii lumii interlope.

George Stephanopoulos: „- Cât de ciudat este pentru dvs să-l comparaţi pe Donald Trump cu şefii mafiei?”

James Comey: „- Foarte ciudat şi nu mi-e uşor să o fac. Nu vreau să spun că preşedintele Trump rupe picioare şi extorchează patronii de  magazine. Mă refer la acel cult al liderului care îmi vine tot timpul în minte când mă gândesc la experienţa mea cu administraţia Trump.”

Comey a mai vorbit despre ancheta privind emailurile lui Hillary Clinton redeschisă cu doar 10 zile înaintea alegerilor, dar și de investigația privind amestecul rușilor și presiunile venite din partea lui Donald Trump.

Președintele l-a concediat pe Comey în mai anul trecut, lucru pe care fostul director l-a aflat de la televizor.

Afirmațiile incendiare făcute aseară la ABC sunt un preambul al unei cărți de memorii care va apărea mâine și care este deja vehement criticată de președintele Trump, care l-a numit pe Comey un „mincinos” care a dat publicității informații clasificate și „cel mai prost șef FBI din istorie”.

În ciuda acestei tumultoase relații, James Comey nu crede că Trump ar trebui suspendat pentru ca cei care l-au ales să-și asume resonsabilitatea, iar poporul american să-și concentreze eforturile ca în noiembrie 2020 să-și voteze valorile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă