Fostul deputat Cristian Rizea nu va primi azil politic în Republica Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău

Cristian Rizea
Cristian Rizea
13 noiembrie 2020, 16:17

Preşedinţia Republicii Moldova a transmis, printr-un comunicat de presă, că solicitarea lui Rizea a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, iar propunerea membrilor comisiei este de respingere a acesteia.

„Cererea cetăţeanului român Cristian Mihai (n.r.- Cristian Rizea), prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. În consecinţă, ţinând cont de opiniile autorităţilor de resort, Comisia a decis că va înainta Preşedintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetăţeanului român Cristian Mihai”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat penal, a fost reţinut în urmă cu zece zile la Chişinău, iar autorităţile au demarat procedura de extrădare.

În martie 2019, fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite