Fostul consilier pentru securitate naţională al SUA, Michael Flynn, recunoaște colaborarea cu Rusia

2 decembrie 2017, 19:22

 

În faţa instanţei el a pledat vinovat. Flynn a recunoscut că a vorbit cu unul dintre membrii de frunte ai echipei de tranziţie despre convorbirile cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite.

Fostul ofiţer a recunoscut şi că a depus mărturii false despre legăturile dintre compania sa şi guvernul Turciei.

Michael Flynn, care riscă o pedeapsa de 5 ani de închisoare, s-a declarat gata să declare că, înainte de a-şi prelua mandatul, Donald Trump i-a cerut să ia legătura cu ruşii, dar şi să ofere informaţii despre culisele activităţii la Casa Albă.

Președintele american Donald Trump a scris sâmbătă pe contul său de Twitter că a fost nevoit să-l concedieze pe generalul Michael Flynn, care era consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe, pentru că acesta l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence și Biroul Federal de Investigații (FBI), dar că acțiunile lui Flynn în timpul perioadei de tranziție între administrația Barack Obama și echipa sa au fost legale.

 

(w460) Donald Tru

A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședinte (Mike Pence — n.r.) și FBI-ul. El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acțiunile sale în timpul tranziției au fost legale. Nu era nimic de ascuns!„, a scris Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă