Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a fost condamnat la patru luni de închisoare, în dosarul atacului de la Capitoliu

Steve Bannon fost consilier al lui Donald Trump
Steve Bannon fost consilier al lui Donald Trump
21 octombrie 2022, 19:11

Sentința a fost dată de tribunalul federal din Washington pentru refuzul lui Bannon de a coopera cu ancheta parlamentară despre asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului din Washington.

Sentinţa va fi suspendată dacă Bannon face apel, a precizat judecătorul.

Comisia de anchetă parlamentară privind asaltul asupra Capitoliului a dorit să afle natura schimburilor dintre Steve Bannon şi Donald Trump din zilele premergătoare zilei de 6 ianuarie 2021.

Parlamentarii l-au citat pe Steve Bannon să depună mărturie şi să prezinte documente. El a refuzat, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra secrete anumite conversaţii, fapt pentru care a fost acuzat de „obstrucţionare a prerogativelor de anchetă ale Congresului”.

Bannon a fost consilierul din umbră al celor mai controversate decizii ale lui Donald Trump – inclusiv interdicţia de călătorie în America pentru cetăţeni ai unor ţări majoritar musulmane.

A fost eternul rival al facţiunilor moderate din interiorul Casei Albe.

Campion al naţionalismului economic, provocator în politică, Bannon e un fost ofiţer de Marină, bancher de investiţii şi producător la Hollywood.

Pe 6 ianuarie 2021, câteva mii de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului, neumulțumiți de rezultatul alegerilor prezidențiale. 850 de persoane au fost arestate și sunt acuzate pentru diverse fapte comise atunci.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite